جدیدترین مطالب

چکدیرمه

طرز پخت چکدیرمه

chekdirme01

این نوع غذا از نظر پخت و مواد آن، نزدیک به استامبولی پلو در نزد فارس ها است. غذایی است، چرب و خوشمزه که غذای سنتی ترکمن محسوب می شود.

مواد تشکیل دهنده ی چکدرمه:
۱- برنج
۲- گوشت (گوشت گوسفند یا …)
۳- روغن کنجد (در سال های اخیر روغن های پنبه دانه و آفتابگردان و …)
۴- پیاز و گوجه فرنگی ( در سال های اخیر رب گوجه)

chekdirme05
طرز تهیه چکدیرمه:
ابتدا گوشت را پس از برش به قطعات کوچک در داخل روغن سرخ می کنند. بعد از آن مقداری پیاز رنده شده را تفت می دهند. به محض سرخ شدن پیاز، مقداری گوجه یا رب گوجه اضافه می کنند و آب می ریزند.

chekdirme04
پس از آن، سر دیگ (قازان) را – که معمولا از جنس چدن است- می بندند تا گوشت ها در نتیجه ی حرارت، آب پز شود. آنگاه، برنجی را که قبلا شسته و آماده کرده اند، اضافه می کنند به طوری که آب موجود در داخل دیگ به اندازه ی یک بند انگشت بالاتر از برنج قرار بگیرد.

chekdirme03

بعد از این مرحله، سر دیگ را می بندند و شعله را کم می کنند تا برنج نیز با بخار موجود در داخل دیگ پخته شود. البته چند بار ته دیگ را بازدید می کنند که مبادا ته سوز شود. در این فاصله یکی دو بار هم، برنج گردانی می کنند تا برنج‌های زیر و رو جا به جا شود و عمل پختن در همه ی محتویات دیگ یکسان صورت بگیرد.

chekdirme02

منابع:

۱- بایراق / www.bayragh.ir

۲- مارقوش ترکمن صحرا / www.margush.ir

یاشار نیازی

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد.خانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.